Bruk refleks!

Vi oppfordrer alle til å bruke refleks! Da synes du og du ferdes tryggere i trafikken:) Fotgjengere har lett for å tro at når de selv ser bilen, ser også bilisten dem. Men i mørket er det nesten umulig for bilisten å se deg, hvis du ikke bruker refleks. Ved å ha på deg refleks reduserer du risikoen for å bli påkjørt med 85 prosent!

Vi vil se deg litt oftere - bruk refleks

Fotgjengere har lett for å tro at når de selv ser bilen, ser også bilisten dem. Men i mørket er det nesten umulig for bilisten å se deg, hvis du ikke bruker refleks. Ved å ha på deg refleks reduserer du risikoen for å bli påkjørt med 85 prosent. 

Uten refleks er du først synlig på 25 - 30 meters hold, mens du med refleks synes på 140 meters hold når bilen bruker nærlys. Omregnet til sekunder har bilføreren 10 istedenfor 2 sekunder til rådighet, det kan være forskjellen på liv og død.

Gatebelysning skaper falsk trygghet, og mange tror at det ikke er nødvendig med refleks når de går i områder med gatelys. Det er galt. Selv om du ser bilen, ser ikke bilisten deg. Derfor er det en billig livsforsikring å alltid bruke minst én refleks når du er ute og går i mørket. Det finnes mange ulike reflekser, også en som passer din stil. Myke reflekser finnes i utallige former, smykkereflekser, slap-wrap og reflekser med magnet er bare noe av det som finnes tilgjengelig på markedet.

Gjør hverdagen litt tryggere for deg og dine - bruk refleks!